ProCoatings - De Verfgroothandel in uw regio!
 
 

Geschiedenis

De onafhankelijke verfgroothandel ProCoatings B.V. is ontstaan uit twee toonaangevende zelfstandige verfgroothandelaren: Keek Coatings B.V. (opgericht in 1977) en Warger Verf B.V. (opgericht in 1990). In 2001 sloegen beide bedrijven de handen in één en bundelden hun gezamenlijke krachten en ervaring in een nieuwe moedermaatschappij: de ProCoatings Groep. Grondslag voor de fusie was niet alleen schaalvergroting, maar zeker ook een groot aantal belangrijke overeenkomstige kenmerken en diensten. Warger Verf en Keek Coatings deelden een visie: “In zaken doen staan mensen centraal en is er dus behoefte aan persoonlijke service, objectiviteit en individuele vrijheid.

Deze visie leidde tot een snelle fysieke groei (van 5 filialen op het moment van fuseren naar de huidige 24 filialen), een stijging van de omzet, een waarborging van de continuïteit, maar bovenal de toenemende toegevoegde waarde voor de klanten in de vorm van snellere service en een betere verkrijgbaarheid.

Na zes jaar van intensieve samenwerking en geleidelijke eenwording werd begin juni 2007 de knoop doorgehakt:  Keek Coatings en Warger Verf gingen per 1 juni 2007 ook in de markt onder dezelfde naam opereren. De regionaal bekende logo’s en merknamen van Warger Verf en Keek Coatings behoorden hierdoor tot het kleurrijke verleden en er werd een nieuw tijdperk ingeluid: Het tijdperk van ProCoatings.

In 2015 neemt ProCoatings de stap naar het noorden. Met de overname van Verfpunt Noordoost krijgt ProCoatings filialen in Groningen, Emmen en Leeuwarden. Ook in het noorden volgt een uitbreiding met de opening van Drachten eind maart 2016.

Op 1 april 2019  opende het filiaal in Hoogeveen haar deuren, medio 2019 Woerden en in april 2020 Zoetermeer. Daarmee telt ProCoatings nu 27 filialen.

Correspondentieadres: ProCoatings B.V. - Oliemolenstraat 73 - 1333 DB Almere - Telefoon 036 537 00 99 - info@procoatings.nl