Afplaktape: welke keuze?

Om maar eens met een cliché te beginnen: “De ene afplaktape is de andere niet”. Maar zoals bij alle cliche’s zit hier een kern van waarheid achter verscholen. In onze schappen staan velerlei tapes in nagenoeg alle kleuren van regenboog uitgestald. Waarom al die verschillende kleuren tape, maar veel belangrijker, waarom al die verschillende soorten tape?

Ondergrond en coating

Hoofdzakelijk heeft dit te maken met de ondergrond waarop de tape geplakt gaat worden en welke coating gebruikt gaat worden. Deze twee variabelen samen zouden de basis moeten vormen voor de keus welke tape te gebruiken. Is de ondergrond kwetsbaar dan zal er voor een tape moeten worden gekozen met een (zeer) milde kleefkracht om zodoende beschadigingen te voorkomen. Deze (zeer) milde kleefkracht brengt met zich mee dat de tape beperkt is in de aankleeftijd. Dat kan weer effect hebben op positievastheid met een coating die een lange opentijd heeft.

Advies

Omdat het in sommige situaties uiterst kritisch is welke tapekeuze gemaakt wordt hebben wij diverse tapeleveranciers. Daarnaast voeren wij de goldtape en binnenkort ook de low-tec purple tape, onder eigen merk. Daarmee bent u nagenoeg elke ondergrond en te gebruiken coating de baas. Uiteraard kunnen wij u in onze filialen veel meer uitleg geven en u in uw keuze adviseren. Benieuwd wat wij u kunnen bieden? Kom geheel vrijblijvend langs voor een objectief advies.