Over ProCoatings

ProCoatings is een professionele onafhankelijke verfgroothandel met een zeer breed assortiment van meer dan 10.000 producten en diensten. Wij leveren onder andere professionele bouwverven, (meubel)lakken, industriële coatings, vloersystemen en een breed scala aan schildersgereedschappen.

Bijna 35 jaar ervaring

Met bijna 35 jaar ervaring in de verfbranche en filialen in Alkmaar, Almere, Amstelveen / Uithoorn, Amsterdam Zuid Oost, Amsterdam West, Assen, Den Haag, Drachten, Hilversum, Eemnes, Emmen, Groningen, Haarlem Oost, Haarlem West, Heemskerk, Hilversum, Hoogeveen Katwijk, Leeuwarden, Leiden, Nieuwegein, Oostzaan, Purmerend, Rijswijk, Sneek, Utrecht, Volendam, Woerden, Zwaag en Zoetermeer. ProCoatings vormt een sterk, groeiende, servicegerichte en zeer betrouwbare partner in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe.

Alles wat een vakman in de professionele schildersbranche nodig heeft

Wij voorzien onze klanten van materialen, technische ondersteuning, voorlichting en technieken voor vele ondergronden (variërend van hout tot beton & metaal tot steen). Alles wat een vakman in de professionele schildersbranche nodig heeft, is op voorraad te vinden binnen ons assortiment.

Wij zijn compleet, dichtbij en heten u graag welkom bij ProCoatings!

“In zaken doen staan mensen centraal en is er dus behoefte aan persoonlijke service, objectiviteit en individuele vrijheid.”

Geschiedenis

De onafhankelijke verfgroothandel ProCoatings B.V. is ontstaan uit twee toonaangevende zelfstandige verfgroothandelaren: Keek Coatings B.V. (opgericht in 1977) en Warger Verf B.V. (opgericht in 1990). In 2001 sloegen beide bedrijven de handen in één en bundelden hun gezamenlijke krachten en ervaring in een nieuwe moedermaatschappij: de ProCoatings Groep. Grondslag voor de fusie was niet alleen schaalvergroting, maar zeker ook een groot aantal belangrijke overeenkomstige kenmerken en diensten.

Warger Verf en Keek Coatings deelden een visie: “In zaken doen staan mensen centraal en is er dus behoefte aan persoonlijke service, objectiviteit en individuele vrijheid.“

Snelle groei door toenemende toegevoegde waarde voor klanten

Deze visie leidde tot een snelle fysieke groei (van 5 filialen op het moment van fuseren naar de huidige 28 filialen), een stijging van de omzet, een waarborging van de continuïteit, maar bovenal de toenemende toegevoegde waarde voor de klanten in de vorm van snellere service en een betere verkrijgbaarheid.

Start van een nieuw tijdperk in 2007

Na zes jaar van intensieve samenwerking en geleidelijke eenwording werd begin juni 2007 de knoop doorgehakt:  Keek Coatings en Warger Verf gingen per 1 juni 2007 ook in de markt onder dezelfde naam opereren.

De regionaal bekende logo’s en merknamen van Warger Verf en Keek Coatings behoorden hierdoor tot het kleurrijke verleden en er werd een nieuw tijdperk ingeluid: Het tijdperk van ProCoatings.

Procoatings blijft doorgroeien

In 2015 neemt ProCoatings de stap naar het noorden. Met de overname van Verfpunt Noordoost krijgt ProCoatings filialen in Groningen, Emmen en Leeuwarden. Ook in het noorden volgt een uitbreiding met de opening van Drachten eind maart 2016.

PPG neemt ProCoatings over

1 januari 2018 neemt PPG ProCoatings over. Voor de klanten van ProCoatings verandert er niks maar achter de schermen worden een aantal zaken gewijzigd zodat ProCoatings efficienter en effectiever de werkzaamheden kan voortzetten. Mede door de komst van PPG is de continuiteit gewaarborgd en kan de groei die is ingezet doorgang vinden. Na de overname worden Hoogeveen, Woerden en Zoetermeer geopend. Begin maart 2021 opent het filiaal in Sneek haar deuren. De groei in het noorden was daarmee niet klaar. In september 2023 wordt Assen geopend en daarmee telt ProCoatings 29 filialen.

Onze visie

Ondernemingen met een doordachte visie onderscheiden zich van de reguliere markt. Een traditionele (verf)groothandel voorziet zijn afnemers van een goed servicepakket bestaande uit adequaat voorraadbeheer, doelmatige serviceverlening en noodzakelijke informatievoorziening.

Goed is voor ons niet goed genoeg. Ons doel is de beste te zijn.

Maar goed is voor ons niet goed genoeg. Ons doel is de beste te zijn. De beste door mee te denken met afnemers, leveranciers en medewerkers en daar ons beleid, assortiment en aanwezige voorraad op af te stemmen. De beste door dagelijks kosteloos te adviseren, werken te begeleiden en op locatie te bezorgen. De beste door vakgerichte bijeenkomsten te organiseren in onze eigen informatie- en expositieruimten.

Persoonlijke communicatie en betrokkenheid staan voor ons centraal.

Kortom een klantvriendelijke leverancier, kennisbron en betrouwbare gesprekspartner zijn. Persoonlijke communicatie en betrokkenheid staan voor ons centraal. Er zijn. Voor u.

Professioneel technisch advies

Voor 10 uur besteld, dezelfde dag gratis geleverd op locatie

Breed assortiment direct uit voorraad leverbaar

29 verkooppunten

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies