Interview Iwan van Heck

We spreken Iwan van Heck aan de vooravond van een weekend dat zal worden gekenmerkt door sneeuw, ijzel en bovenal winterpret. Iwan maakt binnen ProCoatings deel uit van het technisch team. Samen met twee collega’s vormt hij het technisch hart van de verfgroothandel. Op de vraag wat deze functie zo uitdagend maakt voor Iwan is hij helder: “Wij staan in nauw contact met onze klanten, onze collega’s en onze leveranciers. Op deze manier zijn wij de spin in het web die een verbindende rol vervult.”

Klanten

Wie zijn dan precies onze klanten? Dat kan heel divers zijn antwoordt Iwan: ”Grote en kleine schildersbedrijven, woningbouwverenigingen, VVE’s, zorginstellingen, vastgoedbeheerders en ga zo maar door. In de basis is de benadering gelijk. Het probleem in kaart brengen, het gewenste resultaat bespreken en het pad daar naartoe bepalen. In dat laatste aspect zit voor ons vaak de uitdaging en ook onze meerwaarde als techniek afdeling en als bedrijf.”

Meermerkenbeleid

Kun je dat toelichten? “Ons bedrijf kent een meermerkenbeleid. Dat wil zeggen dat wij van diverse A-merken producten leveren. Daardoor zijn wij niet gebonden aan slechts één oplossing maar kunnen wij een mix aanbieden die in onze ogen de beste oplossing vormt.” Iwan vervolgt: “Dit kan dus betekenen dat we voor de wanden binnen merk A adviseren, merk B de primer voor de kozijnen buiten verzorgd en merk C de afwerklaag.”

Iwan van Heck: “Wij staan in nauw contact met onze klanten, onze collega’s en onze leveranciers. Op deze manier zijn wij de spin in het web die een verbindende rol vervult.” 

Combinatieadviezen

Hoe zijn deze combinatieadviezen tot stand gekomen? “De afgelopen jaren hebben wij als verfgroothandel steeds vaker onze meerwaarde naar onze klanten en leveranciers laten zien door deze rol aan te nemen. Waar in het begin nog weleens de wenkbrauwen werden gefronst bij het uitbrengen van deze adviezen wordt dit nu juist enorm op prijs gesteld door alle partijen. We hebben als afdeling techniek de laatste 10 jaar zeer veel cursussen en opleidingen gevolgd om onze technische kennis naar een hoger plan te tillen. Ook de terugkoppeling naar onze leveranciers wordt enorm gewaardeerd. Op deze manier komen de ervaringen uit de praktijk terug bij de producent waardoor het product kan worden verbeterd.”

Toekomst

Waar liggen in de toekomst de uitdagingen en mogelijkheden voor de klanten van ProCoatings? “We zien dat energetische verbeteringen aan panden en objecten in toenemende mate relevant wordt. Als objecten worden opgeknapt wordt ook steeds vaker aandacht geschonken aan energiebesparende maatregelen. Wij leveren systemen die hieraan bijdragen maar die aan het karakteristieke aanzicht van het pand geen afbreuk doen. We combineren hier dus de functionele component met de esthetische. Kortom, uitdagingen genoeg waar we graag samen met onze partners een oplossing voor vinden”.